dimarts, 12 de juliol de 2011

CARBASSONS FARCITS

Ara que és temps de carbassons una veïna de les Piles, la Marina Balcells i Gasol, una excel·lent hortelana i cuinera, ens dóna una recepta de cuina per fer aquest estiu!


Ingredients per a 4 persones:
  • 4 carbassons mitjans
  • 300g de carn de porc picada
  • 1 ceba
  • Salsa de tomàquet
  • Oli 
  • Sal
  • Pebre (al gust)
  • Formatge
      Per fer la beixamel:
  • 1/2 l. de llet
  • 1 cullerada de sofregit
  • 2 cullerades de farina
  • Sal
  • Mantega

 Preparació:

  1. Obrim els carbassons per la meitat.
  2. En una olla, fem bullir les meitats dels carbassons amb aigua i un pessic de sal fins que quedin ben tous.
  3. Traiem els carbassons de l'olla i els escorrem.
  4. Reservem la part de fora dels carbassos i traiem la polpa del carbassó per barrejar-la amb la carn de porc.
  5. En una paella amb una mica d'oli, hi coiem la barreja de carn i carbassó amb la salsa de tomàquet i ho salpebrem al gust. Ho deixem coure fins que estigui tot ben cuit.
  6. Farcim els carbassons amb la carn.
  7. Per preparar la beixamel posem en un cassó una cullerada de mantega, una cullerada de sofregit, la llet, la farina i la sal i ho anem remenant tot a foc lent fins que agafi la textura adequada.
  8. Posem la beixamel per damunt els carbassons farcits, hi tirem una mica de formatge pel damunt i ho posem al forn a gratinar fins que el formatge de dalt quedi gratinat.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada