dimarts, 17 de març del 2015

DELICIOSES I ESPECTACULARS RECEPTES D'EL POT PETIT HI HA...


Una vegada més, la Maria Soler Chiva, veïna de Guialmons, elaboradora artesana de melmelades, gelees i chutneys, avui ens obsequia amb quatre receptes ben delicioses i espectaculars que porten com a part important els productes Al pot petit hi ha...

Aquí us les deixem, feu-les i proveu-les amb l’ordre que sigui, juntes o separades, per esmorzar, dinar, berenar o bé sopar, però sigui com sigui gaudiu-les molt!

AMANIDA DIVERTIDA

Una amanida divertida i ben fàcil que la Maria fa tot sovint, sobretot els dies que va de bòlid. Aquesta amanida, ens diu, es ideal per si tens presses i no tens temps de fer-te res, però si la pots degustar un dia amb tranquilitat encara és millor!

Ingredients:
  • Poma
  • Alvocat
  • Raïm
  • Fulles de ruca,
  • Formatge fresc o bacallà esqueixat
  • Pinyons
  • Oli           
  • Gelea de safrà

Preparació:

  1. Tallar a daus petit una poma, tallar la meitat d’un alvocat, netejar i pelar raïm i posar-ho al bol.
  2. Posar-hi també fulles de ruca, formatge fresc o bacallà esqueixat i pinyonets fregidets.
  3. Un cop l’amanida ja té  tots els seus ingredients, amanir-la amb un bon raig d'oli i afegir-hi unes culleradetes de gelea de safrà.
 
BRIOIX AMB FORMATGE DE CABRA I MELMELADA DE TOMÀQUET

Ingredients:
  • 350 g de farina de força
  • 50 g de sucre o mel
  •  5 g de sal
  •  2 ous
  •  80 g de mantega
  •  20 g de llevat
  •  llet tèvia
  • Formatge de cabra
  • Melmelada de tomàquet

Preparació:
  1. Barrejar la farina, la sal, el sucre o mel, els ous i el llevat. Aquesta barreja queda un xic seca, per tant, podeu afegir-hi una mica de llet. Després deixar reposar durant 10 minuts.
  2. Afegir  la mantega _que s’haurà tret de la nevera una hora abans_ a la barreja i amassar-ho suaument fins fer una massa homogènia. Deixaxr-ho reposar durant 10 minuts més.
  3. Passat aquest temps, fer-ne vuit parts iguals (80 g més o menys cada una) en forma rodona o allargada i deixar que doblin el volum en una plata de forn.
  4. Pintar els brioixos amb ou batut i enfornar-los a 220º durant deu minuts..
  5. Un cop freds, els obriu per la meitat, els unteu de formage de cabra i melmelada de tomàquet o la que preferiu.

Aquesta recepta és, ens diu la Maria, un esmorzar o berenar perfecte.


PATATES AL CALIU AMB SOBRASSADA I CEBRA AGREDOLÇA

Ingredients:
  • Patates
  • Oli
  • Sobressada
  • Ceba agredolça

Preparació:
  1. Bullir les patates senceres amb pela.
  2. Deixar-les refredar una mica, així les podreu tallar a rodanxes gruixudetes, a continuació, passar-les per la planxa amb una mica d'oli, que quedi una capa cruixent a banda i banda.
  3. Quan encara estan a la planxa untar-hi la sobrassada per una de les bandes (que agafi una mica de temperatura la sobrassada).
  4. Servir-les al plat i posar-hi una mica de ceba agredolça en cada rodanxa de patata.
Recomanació: és un plat que es menja calent.


PANETS DE XOCOLATA I MELMELADA TARONJA

Ingredients:
  • 180 g. de farina de força
  • 3 g. de sal
  • 25 g. de mel
  • 15 g. de llevat fresc
  • extracte de vainilla
  • 1 ou
  • 50 g. de llet
  • 12 g. de mantega
  • 3 g. de canyella en pols
Pel farciment :
  • 60 g. de xocolata en granet
  • melmelada de taronja de "al pot petit hi ha"

Preparació:
  1. Barrejar  la farina, la sal, l'ou, la vainilla, la llet i la canyella.
  2. Afegir el llevat esmicolat, la mel i la mantega pomada.
  3. Barrejar fent que quedi una bona massa, tot fent-ne  una bola,  i deixar-ho reposar tapat amb paper film fins que dobli el volum.
  4. Etirar la massa i escampar la xocolata i la melmelada de taronja.
  5. Enrotllar la massa i tallar-la a porcions.
  6. Posar cada porció en un motllo per a magdalenes enfarinat de la base i deixar-ho reposar una hora més.
  7. Enfornar-ho a  190 graus durant 25 minuts.