Una vegada més, la Maria Soler Chiva,
veïna de Guialmons, elaboradora artesana de melmelades, gelees i chutneys, avui ens obsequia amb quatre receptes ben delicioses i
espectaculars que porten com a part important els productes Al pot petit hi ha...
Aquí
us les deixem, feu-les i proveu-les amb l’ordre que sigui, juntes o separades, per
esmorzar, dinar, berenar o bé sopar, però sigui com sigui gaudiu-les molt!
AMANIDA
DIVERTIDA
Una
amanida divertida i ben fàcil que la Maria fa tot sovint, sobretot els dies que
va de bòlid. Aquesta amanida, ens diu, es ideal per si tens presses i no tens
temps de fer-te res, però si la pots degustar un dia amb tranquilitat encara és
millor!
Ingredients:
- Poma
- Alvocat
- Raïm
- Fulles de ruca,
- Formatge fresc o bacallà esqueixat
- Pinyons
- Oli
- Gelea de safrà
Preparació:
- Tallar a daus petit una poma, tallar la meitat d’un alvocat, netejar i pelar raïm i posar-ho al bol.
- Posar-hi també fulles de ruca, formatge fresc o bacallà esqueixat i pinyonets fregidets.
- Un cop l’amanida ja té tots els seus ingredients, amanir-la amb un bon raig d'oli i afegir-hi unes culleradetes de gelea de safrà.
BRIOIX
AMB FORMATGE DE CABRA I MELMELADA DE TOMÀQUET
Ingredients:
- 350 g de farina de força
- 50 g de sucre o mel
- 5 g de sal
- 2 ous
- 80 g de mantega
- 20 g de llevat
- llet tèvia
- Formatge de cabra
- Melmelada de tomàquet
Preparació:
- Barrejar la farina, la sal, el sucre o mel, els ous i el llevat. Aquesta barreja queda un xic seca, per tant, podeu afegir-hi una mica de llet. Després deixar reposar durant 10 minuts.
- Afegir la mantega _que s’haurà tret de la nevera una hora abans_ a la barreja i amassar-ho suaument fins fer una massa homogènia. Deixaxr-ho reposar durant 10 minuts més.
- Passat aquest temps, fer-ne vuit parts iguals (80 g més o menys cada una) en forma rodona o allargada i deixar que doblin el volum en una plata de forn.
- Pintar els brioixos amb ou batut i enfornar-los a 220º durant deu minuts..
- Un cop freds, els obriu per la meitat, els unteu de formage de cabra i melmelada de tomàquet o la que preferiu.
Aquesta
recepta és, ens diu la Maria, un esmorzar o berenar perfecte.
PATATES AL CALIU AMB SOBRASSADA I CEBRA AGREDOLÇA
- Patates
- Oli
- Sobressada
- Ceba agredolça
Preparació:
- Bullir les patates senceres amb pela.
- Deixar-les refredar una mica, així les podreu tallar a rodanxes gruixudetes, a continuació, passar-les per la planxa amb una mica d'oli, que quedi una capa cruixent a banda i banda.
- Quan encara estan a la planxa untar-hi la sobrassada per una de les bandes (que agafi una mica de temperatura la sobrassada).
- Servir-les al plat i posar-hi una mica de ceba agredolça en cada rodanxa de patata.
Recomanació:
és un plat que es menja calent.
PANETS
DE XOCOLATA I MELMELADA TARONJA
Ingredients:
Ingredients:
- 180 g. de farina de força
- 3 g. de sal
- 25 g. de mel
- 15 g. de llevat fresc
- extracte de vainilla
- 1 ou
- 50 g. de llet
- 12 g. de mantega
- 3 g. de canyella en pols
Pel farciment :
- 60 g. de xocolata en granet
- melmelada de taronja de "al pot petit hi ha"
Preparació:
- Barrejar la farina, la sal, l'ou, la vainilla, la llet i la canyella.
- Afegir el llevat esmicolat, la mel i la mantega pomada.
- Barrejar fent que quedi una bona massa, tot fent-ne una bola, i deixar-ho reposar tapat amb paper film fins que dobli el volum.
- Etirar la massa i escampar la xocolata i la melmelada de taronja.
- Enrotllar la massa i tallar-la a porcions.
- Posar cada porció en un motllo per a magdalenes enfarinat de la base i deixar-ho reposar una hora més.
- Enfornar-ho a 190 graus durant 25 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada