dimarts, 4 de desembre de 2012

APUNTA-TE-LES!

 

La Roser Torres León, coneguda mundialment com la Txaro, ens dóna les receptes d'un primer plat, un segon plat i unes postres que es caracteritzen per ser, cadascun d'ells, plats molt contudents, que atipen molt i que són força econòmics.



RECEPTA DE LES “BOMBES” DE MA CUNYADA PEPI


És una recepta molt “temps de crisis”, ja que es molt barata i fa molta torna


Ingredients:

  • Ous durs
  • Carn picada
  • Ou batut
  •  Farina de galeta
  • Brou de carn i verdures
  •  Patates
  • Picada


Preparació:

  1. Agafar els ous durs (pelats) i cobrir-los amb una fina capa de carn picada, ben atapeïda.
  2. Arrebossar els ous durs amb la barreja d’ou i farina de galeta.
  3. Fregir-los i posar-los en una cassola.
  4. Cobrir-los amb brou de carn i de verdures i deixar que arranquin el bull.
  5. Afegir patates tallades a trossos i una picadeta.
  6. Deixar coure fins que tot sigui cuit.




RECEPTA DE TONYINA AMB ALBERGÍNIES DE LA TIETA MONTSERRAT


Ingredients:

  • Tonyina fresca
  • Albergínies
  • Ou
  •  Farina
  • Brou de carn
  • Picada

Preparació:

1.      Tallar i salar la tonyina i les albergínies.
2.      Arrebossar els trossos amb ou i farina blanca,.
3.      Fregir l’albergínia i la tonyina i posar-la en una cassola.
4.      Cobrir l’arrebossat amb el brou de carn i deixar coure molt lentament perquè no s’enganxi a la cassola.
5.      A mig coure, tirar la picada.




RECEPTA DE GORMANTERIES DE LA VENTURA DE SENAN


Ingredients:
  • Pa sec
  • Llet condensada
  • Nous picades

Preparació:

1.      Agafar pa sec i torrar-lo una mica.
2.      Cobrir el pa sec torrat amb llet condensada i nous picades.
3.      Posar al forn i donar-li un cop de grill.


Aquesta recepta es pot fer també amb qualsevol altre fruit sec o amb una barreja de fruits secs. Però el toc amargant de les nous en contrast a la dolçor de la llet condensada és una molt bona combinació. Això si, no se n’ha d’abusar perquè engreixa una barbaritat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada