La Viorica Vali Manea, veïna de
les Piles, coneguda com la Vali, procedent
de Bucarest (capital de Romania) ens obsequia amb un
plat típic de les festes o celebracions importants, tals com Nadal, Setmana
Santa, bodes, batejos, etc.
Per aquestes festes, a Romania, és
típic fer l’Amanida Boeuf com a
entrant i després, com a segon plat, o bé carn a la brasa, o bé Sarmale
(canelons amb fulla de col).
De fet, ens diu la Vali, aquest plat,
que és força semblant a una amanida russa d’aquí, es pot fer en qualsevol època
de l’any.
I com totes les receptes del món,
sempre hi ha mil i una
maneres de preparar-les, però la recepta que ens facilita la Vali és la
següent:
AMANIDA BOEUF
Ingredients:
Per l’amanida
- 1 Kg de carn (vedella o pit de pollastre)
- 4 pastanagues
- 4 patates
- 6 cogombrets (en vinagre o salmorra)
- 6 pebrots (en vinagre o salmorra)
- 400 g. de pèsols.
- 3 cullerades de mostassa
- 2 ous durs (tallats per la meitat)
- 1 llauna d’olives verdes
- 1 llauna d’olives negres
Per la maionesa
- 5 ous
- 200 ml. d’oli d’oliva
- Un pessic de sal
- 2 culleradetes de mostassa
- 50 ml. de suc de llimona
Preparació:
Preparació de l’amanida
- Posar a bullir la carn amb les pastanagues.
- Mentre bullen, tallar a quadrets petits els pebrots, els cogombres i les olives.
- En una altra olla, posar a bullir els ous.
- Quan la carn, les pastanagues i els ous ja estan bullits tallar-ho també a trossets petits.
- Afegir-hi els pebrots, cogombres i olives ja tallats prèviament i barrejar-ho tot bé.
Preparació de la
maionesa
- Començar tot separant els ous de les clares.
- Batre els rovells d’ou amb un pessic de sal i una culleradeta de mostassa.
- Després hi afegim poc a poc l’oli gota a gota.
- Quan la maionesa sigui espessa afegir-hi el suc de llimona.
- Un cop afegit el suc de llimona, continuar batent la barreja tot i acabant-hi d’afegir la resta de l’oli fins que adquireixi la consistència i espessura desitjada.
Presentació de l’amanida
- Una part de la maionesa es barreja amb l’amanida i és col·loca en un plat o safata a punt per servir.
- L’altra part de la maionesa s’utilitza per cobrir l’amanida.
- Finalment, es decora l’amanida amb tires de cogombres, pebrots o olives al gust de cadascú.
(Bon
profit!)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada