dimarts, 10 d’abril de 2012

RECEPTES FÀCILS PER QUEDAR MÉS QUE BÉ

La M. Àngels Torras Margarit, veïna de les Piles, ens ha facilitat unes receptes aparentment molt difícils, però que ella insisteix en què són senzilles, perquè puguem quedar més que bé si tenim convidats o simplement per gaudir d’un bon àpat un dia qualsevol.

  
SOPA DE PEIX

Si volem fer una sopa de peix molt bona, podem fer una sopa amb brou de verdures. Si fem hort, és una altra bona manera d’utilitzar les verdures.

Preparació:

  1. En primer lloc farem un brou amb tot de verdures: porro, api i qualsevol verdura com la ceba, la pastanaga, la col, les bledes. El que dóna bon gust al brou són les fulles. Posem aigua en una olla i afegim un pessic de sal i d’oli i ho deixem bullir més d’una hora.
  2. Un cop tinguem el brou fet ho triturem tot ben fi i ja tenim la base per fer la sopa de peix.
  3. En una paella a part fem un sofregit d’alls i tomàquet i llorer al gust del consumidor.
  4. Al brou de verdures que hem preparat hi posem el peix que més ens agradi (morralla, cap de rap, lluç, etc) i una mica d’arròs durant uns tres quarts d’hora a foc lent. A mitja cocció hi afegim el sofregit i deixem que s’acabi de coure.

  
PASTISSETS DE PASTA DE FULL

 
Aquesta recepta és molt senzilla, però que dóna molt bons resultats.

Preparació:

  1. Agafarem un rotlle de pasta de full congelada i la posarem a descongelar.
  2. Quan la pasta ja estigui tova, és a dir descongelada, la tallarem a quadres petits.
  3. Posarem la pasta tallada a quadrets damunt de paper vegetal en una safata del forn.
  4. Damunt de cada quadre de pasta hi posarem una mica de crema prèviament preparada.
  5. Per damunt de la crema hi posarem diferents ingredients que tinguem a ma: poma tallada fina, codonyat amb nous al damunt, plàtan, maduixes, etc. Com més ingredients de colors hi posem més bonic quedarà.
  6. Finalment, posem la safata al forn prèviament escalfat, uns quinze minuts, vigilant que no es torri massa.

2 comentaris:

  1. hola, esta molt interesant la sopa de peix, peró si hi possas cap de lluç i morralla etc desprès suposo que la tenim que colar oi?

    ResponElimina
  2. Hola bona tarda, em comenten (una entesa) que més que colar-ho aquest tipus de peix és més aviat per donar gust i no per menjar-lo. El més oportú seria apartar aquest peix abans de donar-ho per fet i afegir-hi peix més adequat per menjar (rodanxes de lluç o de rap, escamarlans, etc). I si vols que el peix que abans comentàvem doni més gust, en comptes d'apartar-lo també el pots passar pel colador xino. Espero que t'haguem pogut contestar adequadament. Moltes gràcies;

    ResponElimina