L'ANNA SEGURA CIVIT, graduada superior en disseny, especialitzada en interiorisme i arts gràfiques, especialista en Feng Shui i aficionada a la restauració de mobles avui ens parla de la creativitat.
La creativitat la podríem definir com la habilitat humana per donar llum a conceptes mai vistos ni escoltats útils per a la societat. També podem parlar de la creativitat com la capacitat d’un individu per afrontar problemes, adversitats, mancances o inquietuds amb originalitat i donar-les-hi solucions diferents i efectives.
Una manera més formal de definir creativitat és: “la creativitat es un procés que es dóna al llarg d’un període de temps i que el podem definir per la seva originalitat, adaptabilitat a les circumstàncies i les seves possibilitats de realització pràctica” (Donald W. Mckinnon), o “ la creativitat és la producció d’una idea o concepte que ha de ser original i pràctic i satisfer el seu creador i altres persones” (Carl E. Gregory).
Crear és un acte voluntari, ja que del contrari estaríem parlant de la casualitat. La persona que crea ha de perseguir una finalitat concreta i prefixada. La creativitat normalment s’associa en els camps científics (metges, químics, matemàtics...) i artístics (pintors, dissenyadors, arquitectes...), però no és exclusiu d’aquests àmbits, ja que en el nostre dia a dia tothom fa ús de la creativitat per resoldre situacions quotidianes, com per exemple a la feina o cuinant... Tots podem ser creatius de manera innata, però si es desenvolupen diferents tècniques o patrons, podem potenciar la nostra habilitat de crear, i així, trobar solucions més fàcils i ràpides dels nostres problemes.
Quan ens trobem davant d’una situació que requereix la nostra creativitat podem seguir la següents recomanacions:
- Proucurar veure les coses des d’un punt de vista diferent.
- Seguir la tendència d’observar analíticament el món.
- Intentar fomentar l’habilitat per adaptar-se a noves situacions.
- Fomentar la capacitat d’abstracció i síntesis.
Si som capaços de portar a terme aquests quatre punts, la nostra fluïdesa en la concepció d’idees augmentarà i així, la nostra capacitat creativa cada vegada serà més ràpida i resolutiva. Tot i així en algunes fases del procés creatiu intervé decisivament la intuïció i/o la lògica.
Per acabar, proposo la següent activitat, per tal de que comencem a posar en pràctica la nostra creativitat i fer més fàcil i pràctica la nostra vida:
Escriptura lliure
Escriptura lliure

2. Un cop tinguem la sensació de que ja no tenim res més que anotar, llegim i observem tot el que hem esbossat i ho relacionem amb el tema a resoldre.
Amb un full en net, escrivim totes les idees que hem generat i que ens poden ser d’utilitat.

Espero que us sigui una eina útil per ajudar-vos a ser més creatius i recordeu que amb creativitat i imaginació podem gaudir molt del petits moments!!