dimecres, 20 de febrer del 2013

MELMELADES, GELEES I CHUTNEYS DE TEMPORADA


La Maria Soler Chiva, veïna de les Piles, elaboradora artesana de melmelades, gelees i chutneys, avui ens obsequia amb dues receptes d'hivern que porten com a part important els productes Al pot petit hi ha... 

A primera vista fan molt bona pinta i, si preparem aquestes receptes i les tastem, de ben segur que seran exquisides!


COCA DE RECAPTE AMB CHUTNEY DE TEMPORADA* I FORMATGE DE CABRA AMB PINYONETS SALTEJATS



Ingredients:
  • Base de coca de recapte
  • Chutney de temporada o confitura d’hivern
  • Formatge de cabra (per fondre)
  • Pinyons
  • Llavors de sèsam
  • Oli d’oliva
Preparació:
  1. Amanir la coca de recapte amb oli d’oliva i llavors de sèsam torrades. 
  2. Estendre una capa damunt la coca amb un chutney de temporada o bé una confitura d’hivern.
  3. Tallar el formatge de cabra i repartir-lo uniformement junt amb els pinyons prèviament saltejats amb un xic d’oli.
  4. Coure al forn 3-4 minuts, just perquè la coca agafi una textura cruixent i el formatge es fongui.
  5. Es pot fer una coca de recapte gran i fer-ne talls acompanyant una amanida o bé coques individuals.
* Pots fer servir els chutneys de pera, poma, mango o bé la confitura de nadal.


CREMA D'ESPINACS I PASTANAGA AMB GELEA* I PARMESÀ RATLLAT

Ingredients:
  • 700 g de pastanagues
  • 300 g d’espinacs escaldats
  • 2 cebes
  • 1 l de brou de verdures
  • 150 ml de nata
  • 3 cullerades de mantega
  • Gelea “al pot petit hi ha”
  • Parmesà o formatge de cabra sec
  • Oli d’oliva
  • Sal
Preparació:
  1. Tallar les pastanagues i la ceba a daus ben petits i sofregir en una olla amb una mica d’oli.
  2. Afegir els espinacs escaldats i fregir tot uns 10 min.
  3. Afegir el brou de verdures i deixar bullir 20 min.
  4. Triturar tot amb la batedora i afegir la nata.
  5. Amb el foc apagat, afegir la mantega i remenar fins que es fongui. Si la crema ha quedat molt espessa sempre s’hi pot afegir brou.
  6. Servir la crema amb unes culleradetes de la gelea i ratlladures de parmesà o formatge de cabra sec.
* Pots fer servir les gelees d’all, de codony o de cirera.