dimarts, 27 de gener del 2015

ELS ITINERARIS SALUDABLES AL MUNICIPI DE LES PILES


Què és un itinerari saludable?

Un itinerari saludable és un recorregut condicionat i senyalitzat de manera permanent, destinat a fer activitat física moderada.
Els destinataris dels itineraris saludables són tota la població i estan pensats per caminar, encara que poden haver-hi trams en què possiblement es podrà circular amb bicicleta (trams d’itinerari periurbà).
Al final o al principi de l’itinerari hi pot haver un parc urbà saludable. 

Quina finalitat tenen els itineraris saludables?

Els itineraris saludables, juntament amb els parcs de salut municipals i accions d’informació i educació, són línies per fomentar la salut pública, propiciant i construint hàbits de vida saludable tot superan problemes de salut pública com l'obesitat i el sedentarisme. 

Quins itineraris saludables tenim a les Piles? 

Al mucipi de les Piles disposem de l'Itinerari saludable i naturalístic entre l'ull del Gaià de les Piles i la Font de Llorac i l'Itinerari saludable de la Ruta dels Molins cretas el setembre de 2013 i l'agost de 2014 respectivament gràcies a subvencions per a actuacions del programa de la Salut Pública de la Diputació de Tarragona.


ITINERARI SALUDABLE I NATURALÍSTIC  ULL DEL GAIÀ  - FONT DE LLORAC 

Punt de partida: Ull del Gaià de les Piles. 
Longitud de l'itinerari: 0,55 km des de les Piles fins la Font de Llorac. 
Desnivell: Molt suau. 
Itinerari: Petit trajecte al costat de la rasa de les Piles. 
Valor addicional de l'itinerari:  Espai singular paisatgísticament i ecològicament al qual el caminant es pot endinsar fàcilment _amb l'ajuda dels plafons informatius a l'inici i final del recorregut_ en la fauna i la flora pròpia d'aquesta zona. 
Punts d'interès: Les Piles, Ull del Gaià i Font de Llorac. 
Observacions: La font de Llorac és una àrea de lleure que disposa de font, taules, barbacoes i gronxadors.

Cartellera general i de flora a l'Ull del Gaià de les Piles
Àrea de lleure Font de Llorac

Cartellera fauna de la zona
Font de Llorac


ITINERARI SALUDABLE DE LA RUTA DELS MOLINS 

Punt de partida: Església de Sant Josep o de la Mare de Déu de la llet de Sant Gallard. 
Longitud de l'itinerari: 3, 2 Km des de Figuerola fins el Molí del Sol, més 1,330 km anar i tornar dels dos molins des de Sant Gallard.  
Desnivell: Molt suau. 
Itinerari: Petit tram que forma part de l'itinerari cirucular i intramunicipal de la Ruta dels Molins (Santa Coloma de Queralt i les Piles). 
Valor addicional de l'itinerari:  Descobrir els molins fariners, elements arquitectònics emblemàtics de la zona, malgrat l'estat d'abandó que han patit durant molt de temps. 
Punts d'interès: Despoblat de Figuerola, església de Sant Salvador de Figuerola, església de Sant Josep o de la Mare de Déu de la llet de Sant Gallard, Moli de dalt o molí vell de Sant Gallard i Molí de baix o molí nou de Sant Gallard. 
Observacions: Malgrat posem punt de partida a Sant Gallard, podem començar en qualsevol punt del tram ja què tot el recorregut està senyalitzat.
Cartellera gran a Sant Gallard

Senyalització molins de Sant Gallard


Molí vell o de dalt de Sant Gallard
Molí nou o de baix de Sant Gallard