dimarts, 16 de juny del 2015

FESTA MAJOR DE BIURE DE GAIÀ I APLEC DE SANT MIQUEL DE MONTCLAR DIES 9 I 10 DE MAIG DEL 2015.



Un any més ens apleguem al poble per celebrar la Festa Major de Biure de Gaià.

Comencem a 2/4 de 6 amb la Missa oficiada del Mn. Joan Francesc Amigó. Una vintena de feligresos escoltem la Missa a l’Església de Sant Joan Baptista de Biure. Aquest any amenitzada pel grup “SETDVEU”.

És per a nosaltres un honor comptar amb ells degut que l’Álvaro viu actualment a Biure, i la Vicky i la Roser són veïnes i molt conegudes de Santa Coloma. Una actuació excepcional: “ole tu”.



A la sortida de Missa, anem a la plaça del poble per veure i gaudir de valent de l’espectacle “El hombre circo”. Una actuació per treure’s el barret: malabars, màgia, pallassades, etc. Increïble! S’ha de dir que la canalla no es van moure i reien de valent, això demostra que l’actuació va valdre la pena.
 
Després els veïns del poble (no tots que és una llàstima que no participin amb la Festa principal del poble) ens dirigim al cafè del poble per a sopar. Hi ha bon ambient i el sopar d’amanides, embotits, pa amb tomàquet, regat amb un bon vi, cava, refrescos, pastís, cafès i licors. Va estar d’allò més bé.

Una nit especial, tot preparat per l’endemà i a les 9 del matí tots a la Font per menjar el pa amb tomàquet i botifarra. Els del CEQ, com cada any van arribant, no anaven tants com l’any passat.

Tots al cim del Montclar per contemplar el magnífic paisatge. Celebració de la Paraula, cantada dels Goigs dedicats a Sant Miquel i l’esperada coca i el moscatell que menjats a dalt tenen un gust especial.

En tornar a Biure, vermut en un marc diferent, a la plaça Major del poble, i tots a dinar de Festa Major a on les cases del poble es converteixen en un moment en fondes i restaurants.

I a la tarda ball amb els nostres amics “SETDVEU”que van amenitzar la tarda d’allò més bé. Un 10 de nota. No va faltar el ram, una espelma de diferents olors. 



Ens va fer una tarda esplèndida, no corria gens d’aire pel carrer Major. Ja pensem l’any vinent repetir l’experiència de fer el ball al carrer. 

Donem les gràcies a tots els que ens heu acompanyat i a tots els que ens heu ajudat a muntar la Festa.


Fina Malet Botines