dijous, 25 d’abril del 2013

LES BONES NOTÍCIES CAL CELEBRAR-LES AMB UN BON ÀPAT


En Magí Balcells Balcells, jove veí de les Piles, ens ha passat unes receptes que només de llegir-les ja ens fan salivar i, de ben segur, que quan les tastem les trobarem excel·lents i delicioses. 

En Magí ha estat tiet i padrí d'una petita Júlia fa tan sols dos dies. Una bona notícia que cal celebrar i un àpat com el que ell ens proposa pot estar a l'alçada de tal esdeveniment. 

Anem-ho a celebrar, doncs,



TÀRTAR DE SALMÓ



Ingredients:
  • 2 trossos de salmó sense pell ni espines
  • Un alvocat
  • Julivert
  • Salsa de soja

Preparació:

  1. Tallar el salmó a daus petits, aproximadament dos centímetres, i posar-lo en un vol.
  2. Pelar l'alvocat, tallar-lo a daus i guardar l'os. 
  3. Posar l'alvocat al vol del salmó i barrejar-ho. 
  4. Tallar el julivert ben finet i incorporar-lo a la mescla. 
  5. Regar la barreja ben regada amb salsa de soja sense arribar a inundar-ho. 
  6. Posar l’os de l’alvocat al vol i barrejar-ho bé tot fins que agafi color de la soja. Si convé, afegir-hi més soja. 
  7. Posar un paper film i deixar-ho a la nevera durant 24 hores perquè es maceri. 
  8. Remenar-ho cada 4 o 5 hores.


POLLASTRE AMB PRUNES I PINYONS


Ingredients:

  • 1 pollastre tallat en 8 trossos
  • Sal
  • pebre
  • Mantega
  • oli
  • All
  • Ceba
  • brou de pollastre
  • un got de Torres 5
  • 150 g de carn magre de porc
  • 150 g. de botifarra
  • Prunes
  • Pinyons

Preparació:

  1. En una cassola posar la mantega i un bon raig d’oli. 
  2. Quan estigui calent tirar-hi un all pelat i tallat i una ceba pelada i tallada. 
  3. Deixar que vagi fent xup-xup a foc lent, no hi ha pressa, durant deu minuts mes o menys. 
  4. Agafar el pollastre i netejar-lo bé. Després, salpebrar-lo i posar-lo a la cassola per rostir-lo. 
  5. Cal donar-li la volta perquè es faci per tot arreu. 
  6. Quan estigui ben rostit afegir-hi el torres 5 i deixar que es redueixi. 
  7. Quan ja casi no en quedi, o en quedi molt poc, afegir-hi la carn magre tallada a daus i la botifarra tallada a trossos. Fer volta i volta durant uns minuts. 
  8. Afegir les panses i els pinyons, també fer-hi volta i volta durant dos minuts. 
  9. Afegir el brou de pollastre, prèviament escalfat, fins que quedi la cassola mig coberta. 
  10. Afluixar el foc i que vagi fent xup-xup fins a reduir-se tot plegat. Mentre això passa, anar donant voltes a la barreja i girant el pollastre.


FOCACCIA AMB OLIVES O PA DE LIGURIA


Ingredients:
  • 40g de llevat fresc
  • Una  culleradeta de sucre
  • 450g de farina de blat
  • 1 cullerada de sal
  • Sal grossa
  • 7 cullerades d’oli
  • 1 ceba gran
  • Olives verdes sense os

Preparació:

  1. En un bol posar-hi 250 ml. d'aigua tèbia amb el llevat a trossets. 
  2. Després, afegir el sucre i tres cullerades grans de farina i batre-ho tot bé. 
  3. Per altre banda, posar 400g de farina en un bol gran, fent un forat al mig. En aquest forat tirar-hi la mescla que s'ha batut anteriorment. 
  4. Tapar el bol amb un drap i deixar-ho reposar a temperatura ambient durant 20 minuts.
  5. Passats els 20 minuts, afegir-hi una cullerada de sal i tres cullerades d'oli i amassar-ho tot plegat, a ma , durant 5 i 10 minuts. 
  6. Fer una bola amb la massa i posar-la en un bol tapat amb un drap. Deixar-ho reposar 30 minuts com a mínim.Passat aquest temps, la massa anirà augmentat de volum. 
  7. Tornar-la a amassar i deixar reposar uns altres 30 minuts.
  8. Passat aquest temps, espolvorejar la superfície de treball amb una mica de farina, col·locar-hi la massa a sobre i aplanar-la amb el corró de cuina, de tal forma que quedi una massa similar a la forma d'una coca. Tallar la ceba i posar-la sobre la massa. Posar també les olives repartides per sobre la massa. Salar tota la massa amb sal gorda i amanir-la amb un raget d'oli.
  9. Posar tota la massa al forn. El forn ha d'estar preescalfat a 250º. Deixar-ho al forn entre 20 i 25 minuts. Quan estigui fet tallar el pa a tires.