En Magí Balcells Balcells, jove veí de les Piles, ens ha passat unes receptes que només de llegir-les ja ens fan salivar i, de ben segur, que quan les tastem les trobarem excel·lents i delicioses.
En Magí ha estat tiet i padrí d'una petita Júlia fa tan sols dos dies. Una bona notícia que cal celebrar i un àpat com el que ell ens proposa pot estar a l'alçada de tal esdeveniment.
Anem-ho a celebrar, doncs,
TÀRTAR DE SALMÓ
Ingredients:
- 2 trossos de salmó sense pell ni espines
- Un alvocat
- Julivert
- Salsa de soja
Preparació:
- Tallar el salmó a daus petits, aproximadament dos centímetres, i posar-lo en un vol.
- Pelar l'alvocat, tallar-lo a daus i guardar l'os.
- Posar l'alvocat al vol del salmó i barrejar-ho.
- Tallar el julivert ben finet i incorporar-lo a la mescla.
- Regar la barreja ben regada amb salsa de soja sense arribar a inundar-ho.
- Posar l’os de l’alvocat al vol i barrejar-ho bé tot fins que agafi color de la soja. Si convé, afegir-hi més soja.
- Posar un paper film i deixar-ho a la nevera durant 24 hores perquè es maceri.
- Remenar-ho cada 4 o 5 hores.
POLLASTRE AMB PRUNES I PINYONS
Ingredients:
- 1 pollastre tallat en 8 trossos
- Sal
- pebre
- Mantega
- oli
- All
- Ceba
- brou de pollastre
- un got de Torres 5
- 150 g de carn magre de porc
- 150 g. de botifarra
- Prunes
- Pinyons
Preparació:
- En una cassola posar la mantega i un bon raig d’oli.
- Quan estigui calent tirar-hi un all pelat i tallat i una ceba pelada i tallada.
- Deixar que vagi fent xup-xup a foc lent, no hi ha pressa, durant deu minuts mes o menys.
- Agafar el pollastre i netejar-lo bé. Després, salpebrar-lo i posar-lo a la cassola per rostir-lo.
- Cal donar-li la volta perquè es faci per tot arreu.
- Quan estigui ben rostit afegir-hi el torres 5 i deixar que es redueixi.
- Quan ja casi no en quedi, o en quedi molt poc, afegir-hi la carn magre tallada a daus i la botifarra tallada a trossos. Fer volta i volta durant uns minuts.
- Afegir les panses i els pinyons, també fer-hi volta i volta durant dos minuts.
- Afegir el brou de pollastre, prèviament escalfat, fins que quedi la cassola mig coberta.
- Afluixar el foc i que vagi fent xup-xup fins a reduir-se tot plegat. Mentre això passa, anar donant voltes a la barreja i girant el pollastre.
- 40g de llevat fresc
- Una culleradeta de sucre
- 450g de farina de blat
- 1 cullerada de sal
- Sal grossa
- 7 cullerades d’oli
- 1 ceba gran
- Olives verdes sense os
Preparació:
- En un bol posar-hi 250 ml. d'aigua tèbia amb el llevat a trossets.
- Després, afegir el sucre i tres cullerades grans de farina i batre-ho tot bé.
- Per altre banda, posar 400g de farina en un bol gran, fent un forat al mig. En aquest forat tirar-hi la mescla que s'ha batut anteriorment.
- Tapar el bol amb un drap i deixar-ho reposar a temperatura ambient durant 20 minuts.
- Passats els 20 minuts, afegir-hi una cullerada de sal i tres cullerades d'oli i amassar-ho tot plegat, a ma , durant 5 i 10 minuts.
- Fer una bola amb la massa i posar-la en un bol tapat amb un drap. Deixar-ho reposar 30 minuts com a mínim.Passat aquest temps, la massa anirà augmentat de volum.
- Tornar-la a amassar i deixar reposar uns altres 30 minuts.
- Passat aquest temps, espolvorejar la superfície de treball amb una mica de farina, col·locar-hi la massa a sobre i aplanar-la amb el corró de cuina, de tal forma que quedi una massa similar a la forma d'una coca. Tallar la ceba i posar-la sobre la massa. Posar també les olives repartides per sobre la massa. Salar tota la massa amb sal gorda i amanir-la amb un raget d'oli.
- Posar tota la massa al forn. El forn ha d'estar preescalfat a 250º. Deixar-ho al forn entre 20 i 25 minuts. Quan estigui fet tallar el pa a tires.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada