dimarts, 31 de maig del 2011

Un conte de la Txaro

EL PROJECTE MUNICIPAL


Vet ací un gat...
Vet ací un gos…
Vet ací un alcalde imaginari d’un poble que no existia.

Un dia, en llevar-se al matí, va pensar: “Potser que fem una endreçadeta al parc dels nens”; va convocar un Ple extraordinari a la casa de la Vila, i va dir:
- Mireu, he pensat que podríem posar uns gronxadors al parc dels nens, que la gent fa temps que els demana. Que tal si el féssim així?

El regidor d’urbanisme, de mica que no li agafa un treball. Va dir:
- De cap manera, aquests gronxadors contravenen totes les normatives existents! Els farem així:

Llavors, I com que no es posaven d’acord van demanar l’autoritzada opinió al tècnic municipal, que era un senyor ple de llapissos a les butxaques i que sempre parlava de plànols, escàners i altres coses rares.
I el tècnic va dir:
- Així!

- No pas! De cap manera! – van exclamar els regidors de l’oposició -. Nosaltres ja fa temps que tenim un projecte fet per la remodelació del parc, i pur disseny! Mireu:

Es va fer un primer gronxador, per provar a veure com quedava, i així fou el primer esbós:


Però sabeu quina era la proposta que se li havia fet primer a l’alcalde, el què realment volia la gent? Doncs aquesta!

I com que el pressupost es va fondre en projectes, reprojectes, recontraporojectes i proves, els veïns van fer els gronxadors que ells volien amb material reciclat. I sabeu una cosa? Encara duren! 

Vet ací un gat...
Vet ací un gos…
Aquest conte ja s’ha fos.
TXARO
Rocafort de Queralt, 1998

JOAN JOSEP VALLS OLIVÁN

 

Veí de Les Piles i fins les presents eleccions regidor a l’Ajuntament.P: Des de quan és regidor a l’Ajuntament de les Piles?
R: Buf, ara si que m’has mort... ja fa molts anys.- Sort que hi havia el Ramon Segura que estava ben a prop en el moment de l’entrevista i ens va poder ajudar... - Des de l’any 1999, mira si en fa d’anys – és a dir, 11 anys-.

P: Què el va motivar a presentar-se per primera vegada per formar part del govern municipal?
R: Bé, en aquells anys molts companys meus es varen presentar i això i va ajudar una mica.
P: Així que et van convèncer?
R: Sí, una mica sí.

E: Quina o quines qualitats creu que fan falta per formar part d’un ajuntament com el de les Piles?
R: Doncs ser honrat i que t’agradi prou el poble, és a dir, estimar-te al poble.

E: Quines tasques ha desenvolupat durant tots aquests anys?
R: Durant aquests anys no m’he ocupat de cap regidoria en concret, però he desenvolupat diferents tasques segons ha convingut i especialment he ajudat a prendre decisions d’equip municipal, juntament amb els altres regidors.

P: Al llarg d’aquests anys a la corporació quines creu que han estat les actuacions més destacables per part de l’ajuntament?
R: Doncs sens dubte l’obra més destacada dels anys que he estat a l’ajuntament ha estat l’obra del pont de les Piles - que inclou el riu, el pont i la plaça dels gronxadors -. També hi ha hagut altres obres com per exemple l’entrada al poble de la banda de Sarral i moltes altres, però com la del pont cap, és la més important.

P: Alguna anècdota per recordar?
R: Moltes, moltes. Però ara mateix no te’n sabria dir cap. Hi ha moltes coses i, de fet, tot és una anècdota, perquè sempre aprens coses noves i et passen coses amb la gent del municipi, però bé, això ja forma part del dia a dia de l’ajuntament.

P: De què es sent més orgullós/ osa?
R: Bé, d’haver contribuït a fer coses pel poble i això és bonic.

P: Creu que les motivacions que el van portar a formar part inicialment en l’ajuntament s’han acomplert?
R: Sí, i tant

P: Com a regidor sortint, que els desitjaria a la resta de companys que encara segueixen en la política i als nous regidors?
R: Que puguin fer forces obres a l’ajuntament. Suposo que amb la crisi que hi ha avui no podran fer moltes obres, però que intentin fer, amb força imaginació, tant o més que el que s’ha anat fent fins ara.
Posted by Picasa