dimarts, 22 de maig del 2012

FESTA MAJOR DE BIURE DE GAIÀ I APLEC DE SANT MIQUEL. 12 I 13 DE MAIG DE 2012.


Els actes comencen a les 6 de la tarda amb la Missa a l’església de Sant Joan Baptista de Biure amb molta afluència de públic.

Seguidament un sopar al cafè a on ens vam reunir setanta-cinc persones en un ambient molt amè. A continuació la cantada d’havaneres amb “SOPA DE PEIX” i a la mitja part el rom cremat que estava molt bo.

A la segona part la música estava acompanyada per música celestial de trons i llampecs seguits d’un xàfec, l’hora, més tard de les 12 de la nit això vol dir que va ploure per Sant Pere Regalat i ens esperem quaranta dies d’inestabilitat.

Són dos quarts de vuit del matí de diumenge dia 13, fa sol i de núvols n'hi ha ben pocs. Preparem els esmorzars a la font i als volts de les deu comença a arribar gent. El pa amb tomàquet i botifarra crua està molt bo. Els del CEQ ens diuen que a la plaça de Sta. Coloma de Queralt al menys hi havia 100 persones, no totes passen per la font però déu ni do de l’ambient.

Podem dir que durant aquesta jornada passen més de 200 per la muntanya, uns pugen, els altre ja baixen i d’altres pugen pel cantó de Pontils.

La celebració de la Paraula, com cada any es fa a les dotze del migdia. La petita Ermita dedicada a Sant Miquel, ressona en les cantades i sobre tot quant es canten els Goigs dedicats al Sant.

El vermut al cafè i el dinar de Festa Major ens omplen d’energia per prosseguir a la tarda amb els jocs per la mainada que ens porten records dels anys 81-82-83.... _ quan vam recuperar la festa_ perquè no han variat gaire, sempre són tradicionals.

Ara anem al ball amenitzat pel conjunt “Pagant Sant Pere Canta” que ens fa ballar i gaudir de la música de sempre. No pot faltar el ball del ram: una bossa de roba per anar a comprar.

I la festa acaba en un ensordidor foc d’artifici! S’ha de notar que tenim un valencià al poble.

Una vegada més agrair al CEQ de passar per la font, a la Coperal pels programes, a l’Ajuntament de Les Piles i a tots els que veniu any rera any.

Esmorzar a la font de Biure.

Coronant el cim de Sant Miquel.

Jocs per la mainada.

Els jocs per la mainada: tot un espectacle!
                                                                                            

 Fina Malet Botines