dimarts, 8 de juliol del 2014

FESTA MAJOR DE BIURE I APLEC DE SANT MIQUEL DEL MONTCLAR. 10 I 11 DE MAIG DE 2014

El dissabte dia 10 de maig es fa la missa a les 6 de la tarda a l'església de Sant Joan Baptista de Biure. Poca assistència. A vora les 9 del vespre sopar de veïns. Uns 50 de colla ens trobem per menjar un bon pa amb tomàquet, amanides i regat tot amb un bon vi i refrescs, de postres un pastís, cafè i copa. Hi ha un bon ambient i tots hi col·laborem. Més tard la disco mòbil, que no acaba d'arrencar.

Diumenge dia 11 de maig, quatre gotes comptades a primera hora del matí, suposem, va fer que molts no s'animessin a anar amb el C.E.Q. a la caminada popular que des de fa 22 anys porten fent unint els dos aplecs. Va continuar caient algunes gotes, fins a 2/4 de 9 del matí i després va parar.

Els de Biure que organitzem l'esmorzar a la font tot i que no sabíem que fer, si continuar o traslladar-nos a la sala de ball. Però varem aguantar i sort per que va fer un dia esplèndid, per caminar ideal. És que la caminada del CEQ és una passada,  te la pots combinar. 

Uns surten de Sta. Coloma i van fins a Biure a esmorzar i es queden al poble tornant cap a Sta. Coloma en cotxe o a peu. D'altres s'arriben a St. Miquel i 
baixen a Biure i tornen en cotxe o a peu cap a Sta. Coloma. D'altres caminen fins a la font de Sabrit que hi ha un avituallament...... 

Els motos i les bicis, primer van a esmorzar al Castell de Queralt i venen al Montclar a menjar la coca i a beure moscatell. Si el bonic és anar a tot arreu. I si vas en cotxe, vens a esmorzar a Biure, vas a dinar al Castell de Queralt i tornes a Biure a escoltar, aquest any, les havaneres. També d'altres van a l'arròs del Castell de Queralt i a la tarda venen a Biure.

Tornem a la festa, si no pots caminar gaire, com m'ha passat a mi aquest any, pots pujar fins a l'esplanada en cotxe i sols camines entre vint i vint-i-cinc minuts fins arribar al Montclar. 

Parlem del paisatge, una mica de boira, la visibilitat cap al migdia, a la tornada de St. Miquel més bona, aquest any no hem vist el mar.

Fem la Celebració de la Paraula a l'ermita de Sant Miquel als vols de les 12 del migdia i acabem cantant els Goigs dedicats al Sant. Demanant, com fa la Tornada: "protegiu eixa encontrada / gran Arcàngel Sant Miquel". A la sortida la coca i el moscatell que al cim del Montclar està molt bona. Anem a fer el vermut al cafè i a dinar.

Els jocs amb la Míriam Rialp i la Bet Altarriba, i el berenar al cafè dels més menuts donen una esperança de que la festa perdurà molts anys.

Hi ha servei de bar durant tota la festa que s'acaba amb les havaneres "Arrels de Canya Dolça" de Reus, iniciativa nova d'aquest any que ha agradat molt. No pot faltar el detall del ram. Enguany un molinet de vent molt original i de colors molt bonics.

Ara sí, vam trobar a faltar, la traca del final que donava per acabada la festa major.



Fina Malet Botines