En Josep Barragan de Vidania Gastronomia un amant del món dels formatges, entre altres temes gastronòmics, ja va deixar petjada al poble de les Piles amb el seu exquisit i interessant taller de tast de formatges del passat dissabte 25 de maig.
Avui novament col·labora amb nosaltres i ens facilita unes delicioses receptes culinàries amb formatges perquè gaudim tant fent aquests plats, com assaborint-los, així com compartint-los amb les persones més volgudes.
Avui novament col·labora amb nosaltres i ens facilita unes delicioses receptes culinàries amb formatges perquè gaudim tant fent aquests plats, com assaborint-los, així com compartint-los amb les persones més volgudes.
ESPINACS A LA CREMA DE FORMATGES
Ingredients per a quatre persones:
- 1 kg Espinacs
- 0,250 kg Ceba
- 0,100 kg Gruyère
- 0,150 kg Emmental
- 0,250 kg Nata liquida
- 0,200 kg Emmental ratllat per gratinar
- 0,100 lt Oli d'oliva
- Sal i Pebre
- 0,050 kg Pinyons
- 0,100 kg Panses
- Anou moscada
Preparació:
CROQUETES DE GORGONZOLA I ANOUS
Ingredients per a quatre persones (24 croquetes):
Preparació:
BROQUETES DE PARMESÀ, TOMÀQUET SEC I ORENGA
Ingredients per a quatre persones (8 broquetes):
Preparació:
- Escaldar els espinacs.
- Sofregir la ceba amb l'oli (i incorporar les panses i els pinyons si els voleu posar).
- Afegir la nata i, un cop calenta, els formatges a dauets per a que fonguin.
- Afegir els espinacs i coure 5 minuts sense deixar de moure, corregint de sal i pebre.
- Omplir una safata de forn, amb el formatge ratllat per sobre, i gratinar uns 15 minuts.
- Recepta que també ens pot servir per farcir unes crestes, una pasta de full, una quiche (afegint ou), uns canelons, una pizza, un vall-au-vent...
CROQUETES DE GORGONZOLA I ANOUS
Ingredients per a quatre persones (24 croquetes):
- 0,100 kg Farina
- 0,100 kg Mantega
- 0,050 Ceba
- 0,200 lt Nata líquida
- 0,100 lt Llet
- 0,300 grs. Gorgonzola
- 0,100 Pera pelada
- Sal i pebre
- 0,050 Mantega
- 0,050 Sucre
- Farina, ou i pa ratllat
Preparació:
- Fondre la mantega i sofregir la ceba. Afegir la farina i remenar dos minuts. Reservar.
- Posar a una cassola la nata, la llet i el gorgonzola fins que quedi tot fet una crema, sense que arribi a bullir. Mantenir el foc al mínim, per a que la crema estigui calenta. Caramelitzar la pera a dauets amb la mantega i el sucre.
- Encendre el foc de la roux, i quan comenci a escalfar-se, afegir la crema ben calenta. Moure constantment per a que espessi, i quan la massa estigui quasi lligada, afegir la pera. Dos voltes més per integrar-ho tot i quan la massa es separi de la cassola ja la tenim feta.
- Si queda la massa cremosa, passar primer per farina abans de l'ou i el pa ratllat al arrebossar.
- La farina es cou per la temperatura de la crema i de la cassola, no pel temps que està cuinant-se.
BROQUETES DE PARMESÀ, TOMÀQUET SEC I ORENGA
Ingredients per a quatre persones (8 broquetes):
- 0,400 kg Parmesà Reggiano
- 0,030 kg Orenga
- 0,050 kg Tomàquet sec
- 8 broquetes de bambú
Preparació:
- En una safata de forn, sobre paper vegetal, colocar 50 gr de parmesà amb la forma que es vulgui, si pot ser fent servir un motlle.
- Posar la broqueta a sobre del formatge, que quedi coberta. Afegir una mica d'orenga i el tomàquet a dauets.
- Fornejar a 200 graus uns 10-15 minuts fins que el parmesà estigui cruixent. Abans de treure la broqueta del paper cal que estigui ben freda.
- Punxar en un got ple de sal, en un tomàquet, mig cogombre o albergínia... Queda molt bé també substituint l'orenga per una fulla d'alfàbrega ben hidratada.
TARTIFLETTE
Ingredients per a quatre persones:
- 4 patates
- 1 ceba gran
- 1 Reblochon
- 4 talls cansalada fumada
- 50 ml vi blanc
- 50 ml nata líquida
- 50 gr mantega
Preparació:
- Bullir, pelar i tallar les patates.
- Sofregir la ceba amb la mantega, i a la mateixa paella, la cansalada.
- En un bol barrejar la patata bullida, la ceba, la cansalada, el vi i la nata.
- Posar el conjunt a una safata de forn. Obrir el reblochon en dues meitats de manera que quedin dos discos. Col·locar el formatge sobre les patates amb la pell a dalt.
- Posar al forn uns 20 minuts fins que el formatge quedi cremós.
- Presentar a la mateixa safata amb herbes aromàtiques.
Josep Barragan
VIDANIA GASTRONOMIA