dimecres, 30 d’octubre del 2013

RECEPTES AMB PRODUCTES DE TARDOR



La Marina Balcells Gasol no és la primera vegada que ens facilita receptes per compartir amb tothom al bloc. Aquestes receptes les farà amb productes molt típics de tardor com són la carbassa, els espinacs i les ametlles.
La Marina és una excel·lent cuinera, però gairebé tot ho fa a ull! Així que si volem fer nosaltres aquestes receptes haurem de ser una mica intuïtius. I sí pel que sigui ens hem passat i ha sortit molt menjar sempre ens quedarà congelar-lo, en el cas de la crema de carbassa i els canelons d’espinacs. En el cas de les ametlles garapinyades es poden posar en un pot o caixa ben tapades i així duraran uns quants dies més.

CREMA DE CARBASSA

  

Ingredients per fer força crema:

  • 1 carbassa
  • 1 porro
  • crema de llet
  • sal
  • pebre (opcional)
  • oli
  • pinyons
  • pernil salat


Preparació:

  1. Buidar la carbassa i tallar la polpa a trossets petits. Treure els fils i les pipes de dins. Com més petits siguin els talls de la carbassa més fàcilment es courà.
  2. Preparar també el porro tot pelant-lo, netejant-lo i tallant-lo també a trossos petits. El porro donarà a la crema un gust més suau que no pas si s’hi posa ceba.
  3. En una cassola posar-hi una mica d’aigua i quan aquesta bulli tirar-hi la carbassa i el porro i deixar coure almenys uns trenta minuts.
  4. Quan estigui cuit, escórrer l’aigua de la cassola que només quedi la carbassa i el porro bullits.
  5. Batre la barreja i afegir-hi la crema de llet.
  6. Posar-hi la sal tot corregint el sabor de la crema i, si es vol, també s’hi pot afegir una mica de pebre.
  7. Per acabar de decorar la crema de carbassa, en una paella fregim trossets de pernil salat i pinyons que es podran posar per sobre els plats de crema de carbassa per fer-los més vistosos i potenciar encara més el sabor d’aquest excel·lent plat.
  

CANELONS D’ESPINACS 



Ingredients per fer molt canelons: 

  • espinacs
  • gambes pelades
  • palets de cranc
  • panses
  • pinyons
  • crema de llet
  • ou
  • pasta per fer canelons
  • farina
  • sal
  • oli
  • mantega
  • 1 cullerada de sofregit

Preparació:
  1. En una cassola sofregir una bona estona els espinacs amb mantega i oli i afegir-hi la sal volguda.
  2. Per altra banda, en una paella, hi posem les gambes i els palets de cranc i els fregim una mica. No massa, un tomb de paella perquè quedin una mica cuits i ja està.
  3. Quan els espinacs ja estan prou sofregits triturar-los una mica amb la batedora dins la mateixa cassola. Només que quedi una mica més triturat, però no cal fer un puré.
  4. Afegir als espinacs la crema de llet i un ou batut perquè així la massa quedarà més consistent i lligada. Després  afegir també les gambes amb els palets de cranc i també les panses i els pinyons (que si es vol també es poden haver pasta per la paella prèviament).
  5. Remenar bé tots els ingredients i els deixem refredar a la nevera durant unes hores.
  6. En una olla, posar-hi un raig d’oli i sal i quan l’aigua bulli posar-hi la pasta dels canelons. S’ha de tirar la pasta d’una a una a l’olla. Al cap d’uns dotze minuts la pasta ja estarà llesta.
  7. Escórrer la pasta de caneló i passar-hi aigua freda.
  8. Damunt del taulell de la cuina, estendre un drap i posar-hi la pasta de caneló ben estirada.
  9. Posar una mica de la massa d’espinacs i altres a damunt de la pasta i enrotllar el caneló.
  10. En un cassó posar-hi llet, farina, sal, mantega i una cullerada de sofregit. Més o menys per cada litre de llet s’hi posen quatre cullerades de farina.
  11. Remenar bé els ingredients perquè quedi ben barrejat i no quedi gramullós i quan la barreja ja bulli ja estarà llesta.
  12. Tirar la beixamel per sobre dels canelons i ratllar-hi formatge al damunt. Ha de ser un formatge cremós perquè si no queda massa sec.
  13. Posar els canelons al forn i coure per baix i per dalt. Quan estiguin gratinats ja estaran llestos! 


AMETLLES GARAPINYADES
  

Ingredients:

  • 1/2 tassa de sucre
  • 1/2 tassa d’aigua
  • 1 tassa d’ametlles
  • anís

Nota:

En aquesta recepta les mides són la tassa, com també ho podria ser un cassó, un vas, etc. Sigui com sigui, l’estri de mesura que feu servir ha de guardar la proporcionalitat entre els ingredients. És a dir, per cada mesura d’ametlles, n’hi ha d’haver mitja de sucre i mitja d’aigua.


Preparació:

  1. Preparar els ingredients amb les mesures corresponents.
  2. En una cassola o cassó posar tots els ingredients (ametlles, aigua, sucre i un raig d’anís) i remenar-los en el mateix sentit.
  3. Quan les ametlles es quedin sense aigua, esperar que aquestes revinguin i quan es tornin a beure l’aigua ja es poden donar per fetes.
  4. Col·locar-les ben estirades al marbre fins que es refredin. 

  

I bon profit!