dimarts, 4 d’octubre del 2011

Penya Blaugrana "Aquest any sí" de Les Piles

La Penya Blaugrana "Aquest any sí" de Les Piles es comença a forjar a l'estiu del 2006. El Barça acabava de guanyar a París la 2a Champions de la seva història 17 anys després de fer-ho per primer cop. Un equip liderat per Ronaldinho havia aixecat un club que al 2003 estava en una profunda depressió esportiva, social i econòmica.

Si em permeteu fer una reflexió, sempre he sigut de l'opinió que, com a persones, tenim el deure d'aportar quelcom a l'entorn en el que ens movem dia a dia. Per aquest motiu, i aprofitant aquest context, els membres fundadors de la penya vam creure oportú que el moment per aportar alguna cosa al nostre poble. A nosaltres Les Piles ens ha vist crèixer i ens ha ajudat a formar-nos com a persones, i la seva gent sempre ens ha donat el seu suport quan ho hem necessitat. Per això sempre ens hem sentit amb ganes d'implicar-nos en el seu desenvolupament.
Des de que tenim ús de raó sempre hem percebut que a Les Piles hi ha moltes persones que tenen passió pel Barça, però notàvem que faltava una institució que permetés unir aquest col·lectiu amb sentiments en comú.
I així ho varem fer. Varem iniciar els tràmits per a crear una penya oficial, reconeguda pel F.C. Barcelona. Uns tràmits que es van allargar més del que tots haguéssim desitjat gràcies a la burocràcia de les institucions del nostre país.
I va arribar el gran dia. El dissabte 7 de Juny de 2008 varem inaugurar la penya. Aquest dia significava el principi del que esperem sigui una gran història. A nivell personal us puc assegurar que va ser un dels dies més bonics de la meva vida. Veure el suport de la gent a aquest projecte que vam iniciar nosaltres és una cosa que ens omple d'orgull.

La Penya Blaugrana "Aquest any sí" de Les Piles actualment la conformen al voltant de 60 afiliats. La seva seu és el cafè social de Les Piles, on es dóna la possibilitat de què tots aquells que ho desitgin puguin anar a veure tots els partits del Barça. A més a més, com a mínim una vegada a l'any s'organitza un dinar de germanor per a celebrar l'aniversari de la seva fundació. A dia d'avui, hem tingut l'honor de poder portar en dues ocasions rèpliques de les copes guanyades pel primer equip de futbol del Barça: Copa, Lliga, Champions i Mundial de clubs.

Una penya blaugrana no pretén ser res més que una extensió dels valors que creiem que representa el Barça i que el converteixen en més que un club. És un lloc de trobada de totes aquelles persones que es senten representats pels colors blau-i-grana, amb independència de la seva procedència geogràfica, de les seves creences polítiques i religioses. On tothom pot expressar aquest sentiment de la manera que ho cregui més convenient. La grandesa del barcelonisme com a moviment social rau en què, per un instant, tots els que en formem part som capaços de deixar els nostres egos de banda i unir-nos per un objectiu comú.

Visca Les Piles, visca el Barça i visca Catalunya!




Jordi Castells i Cadens
President de la Penya Blaugrana "Aquest any sí" de Les Piles




A continuació m'agradaria deixar-vos íntegrament el discurs inaugural de la nostra associació:


Hola a tots i benvinguts a la inauguració de la nostra penya.

En primer lloc, en nom de la junta, donar les gràcies a tots els socis de la penya pel suport que ens heu donat en tot moment. Tenir 60 socis en un poble de 200 habitants és un fet que ens omple d’orgull i que demostra, un cop més, la implicació de la gent de Les Piles en totes les activitats que es duen a terme. També el més sincer agraïment al Xavier Bagués, representant del club, al Francesc Serra, delegat de zona, i als representants de les altres penyes aquí presents, per acompanyar-nos en un dia tan especial com avui.

Ara fa uns dos anys, després que el Barça guanyés la 2a champions de la seva història a Paris, vam creure que era el moment oportú per a fundar una penya blaugrana. Preteníem fer una aportació a aquest poble que ens ha vist créixer i que tants bons moments ens ha donat. En els més de 950 anys d’història de Les Piles mai havia existit una entitat com aquesta que avui hem inaugurat. Per aquest motiu se’ns va ocórrer que, en un indret on el sentiment culé sempre ha estat molt arrelat, era de justícia habilitar un espai on tots aquells que portem el barça al cor, poguéssim compartir els bons moments i també els dolents.

Som conscients que des d’aquell estiu ha plogut molt, però la burocràcia en aquest país és la que és. Problemes amb els estatuts i la ja coneguda eficiència de la nostra estimada Agència Tributària, ha fet que tot el procés s’hagi allargat més del que teníem previst.

El nom que ens identifica com a penya potser no reflecteix la situació actual de l’equip, però pretén ser un homenatge a unes paraules que, cada començament de temporada ressonen en tots els àmbits del barcelonisme: “Aquest any sí”.És ben cert que en els dos últims anys han estat més habituals els disgustos que no pas les alegries, però a la vida tot són cicles i ara el més important és no perdre l’esperança i continuar donant suport a l’equip perquè ens pugui tornar a donar moltes tardes d’alegria, d’aquelles que per molt que passi el temps mai s’obliden.

I és que ser del Barça és un estil de vida, és quelcom que es porta dins i que difícilment es pot explicar amb paraules. Cadascú ho viu a la seva manera, uns amb més intensitat i d’altres amb més moderació. Alegria, tristesa, il·lusió, decepció, optimisme, pessimisme... són conceptes que van lligats als més de 100 anys d’història del Futbol Club Barcelona.

Aquest no és un club qualsevol, és més que un club. És de les poques entitats del món del futbol que a dia d’avui encara és propietat dels seus socis i que a més a més, té la particularitat de ser un dels màxims ambaixadors de la llengua i la cultura catalana arreu del món.
Però el que realment el fa gran, el que realment el fa especial, és la capacitat d’aglutinar a persones amb maneres de pensar molt diferents i amb un únic propòsit, compartir la devoció per uns colors, els colors blau i grana.

Aquests, en definitiva, són els valors que volem per la nostra penya. Aquestes són les motivacions per les quals avui, 7 de juny del 2008, iniciem aquest projecte que esperem, de tot cor, que només sigui el començament d’una gran història.

Visca el Barça i visca Catalunya!

Jordi Castells