dimecres, 28 de setembre del 2011

RECEPTES DE TARDOR: EL CODONYAT i EL PA DE FIGUES


La Isabel Berenguer, veïna de les Piles, ens ha preparat unes excel·lents receptes de temporada amb codonys i figues que podem trobar per les nostres contrades ara que ja ha arribat la tardor. La primera que és més tradicional, el codonyat, li va explicar la seva tieta. La segona que és més innovadora, el pa de fiques, l'ha buscat per internet i diu que li queda la mar de bona. Anem a veure que ens ha preparat la Isabel!
CODONYAT

Ingredients:
  • Codonys
  • Sucre ( Per 1 Kg de codonys, posar 700g o 800g de sucre segons agradi menys o més dolç)
Preparació:
  1. Rentar bé els codonys, treure'n el cor i tallar-los a troços sense pelarl-los.
  2. Posar els troços de codony junt amb el sucre en una cassolaa foc lent i remenar fins que el sucre estigui ben desfet i el conjunt adquireixi un to vermellós - el color típic d'un bon codonyat-.
  3. Passar la batedora per la barreja i seguidament dipositar-la en motlles fins que es refredi.
  4. Un cop refredat ja tenim el codonyat.

PA DE FIGUES

Ingredients:
  • 300 g de figues seques
  • 600 g d'ametlles torrades
  • 2 xopets de moscatell
  • 1 xopet d'anís
  • Matafaluga
  • Farina
 Preparació:
  1. Picar les ametlles, les figues i la matafaluga per separat en un morter i després barrejar-ho tot en un recipient. 
  2. Afegir-hi el moscatell i l'anís i remenar-ho tot fins que quedi una massa homogènia i compacta.
  3. Posar la massa en un motlle enfarinat amb un pes al damunt i cada 3 hores anar-ho comprimint amb les mans, procurant de no desfer la forma que se li ha donat.
  4. Deixar-ho de dos a quatre dies en repòs en un lloc fresc.
  5. Per servir-ho, tallar el pa a llesques.
 


Segur que tots vosaltres teniu un munt de receptes que voleu compartir amb la resta dels lectors del bloc. Si és així, podeu fer-nos arribar les vostres receptes a l'ajuntament, o bé a través de turismelespiles@gmail.com. I si això d'escriure no us va, us podeu posar en contacte amb l'ajuntament i us enviarà algú de l'equip de redactors. Bon profit!