La Roser Torres León, coneguda mundialment com la Txaro, ens dóna les receptes d'un primer plat, un segon plat i unes postres que es caracteritzen per ser, cadascun d'ells, plats molt contudents, que atipen molt i que són força econòmics.
RECEPTA DE LES “BOMBES” DE MA CUNYADA PEPI
És una recepta
molt “temps de crisis”, ja que es molt barata i fa molta torna
Ingredients:
- Ous durs
- Carn picada
- Ou batut
- Farina de galeta
- Brou de carn i verdures
- Patates
- Picada
Preparació:
- Agafar els ous durs (pelats) i cobrir-los amb una fina capa de carn picada, ben atapeïda.
- Arrebossar els ous durs amb la barreja d’ou i farina de galeta.
- Fregir-los i posar-los en una cassola.
- Cobrir-los amb brou de carn i de verdures i deixar que arranquin el bull.
- Afegir patates tallades a trossos i una picadeta.
- Deixar coure fins que tot sigui cuit.
RECEPTA DE TONYINA AMB ALBERGÍNIES DE LA TIETA
MONTSERRAT
Ingredients:
- Tonyina fresca
- Albergínies
- Ou
- Farina
- Brou de carn
- Picada
Preparació:
1. Tallar
i salar la tonyina i les albergínies.
2. Arrebossar
els trossos amb ou i farina blanca,.
3. Fregir
l’albergínia i la tonyina i posar-la en una cassola.
4. Cobrir
l’arrebossat amb el brou de carn i deixar coure molt lentament perquè no
s’enganxi a la cassola.
5. A
mig coure, tirar la picada.
RECEPTA DE
GORMANTERIES DE LA VENTURA DE SENAN
Ingredients:
- Pa sec
- Llet condensada
- Nous picades
Preparació:
1.
Agafar pa sec i
torrar-lo una mica.
2.
Cobrir el pa sec
torrat amb llet condensada i nous picades.
3.
Posar al forn i
donar-li un cop de grill.
Aquesta recepta es pot fer també amb qualsevol altre fruit sec o
amb una barreja de fruits secs. Però el toc amargant de les nous en contrast a
la dolçor de la llet condensada és una molt bona combinació. Això si, no se
n’ha d’abusar perquè engreixa una barbaritat!