dimarts, 1 d’abril del 2014

MONTSE VALLS OLIVAN A L'EXPOSICIÓ "LA NOSTRA RÀDIO"


Bé, jo tinc una ràdio grossa que deu tenir uns seixanta anys. Llavors en tinc dues de petites que són transistors. Aquestes seran les ràdios que deixaré per l’exposició.

Sanyo anys 80.
La ràdio més gran i més vella és la de casa del Pep, el meu home. No sabem ben bé de quin any és aquesta ràdio. Però el Pep se’n recorda de quan a casa seva la van comprar que era molt petit. Les altres ràdios petites són molt més posteriors.

De totes maneres, a casa meva sempre havíem tingut ràdio perquè el meu pare n’era un fanàtic. Però jo no me’n recordo massa bé de si la ràdio de casa era una ràdio grossa com la que tenim, o bé era diferent. Al veure la ràdio de casa del Pep penso que a casa meva també devia ser així, però no recordo massa quina fesomia tenia.

D’altra banda a casa meva de ràdios n’hi havia hagut vàries perquè el meu pare escoltava, com ja he dit, molt la ràdio. La ràdio a casa meva estava al menjador i sempre estava engegada.

Recordo que la tarda del diumenge, si estàvem a casa, s’escoltava el programa Carrusel deportivo. Després a les tardes ma mare escoltava les novel·les del programa d’Ana Rosa. Me’n recordo d’això perquè amb els meus cosins ens pixàvem de riure amb aquests programes. Després recordo al matí que feien el programa de contes infantils Tambor, i als vespres Matilde, Perico y Periquín que feien suposo després de sopar. A l’hora de dinar recordo que feien les notícies. Però no recordo quines emissores eren. Jo la ràdio l’escoltava de passada, però no recordo que escoltés res en especial.

En l’actualitat sí que escolto la ràdio perquè m’agrada molt. Al matí sempre escolto Catalunya Ràdio. Al cotxe acostumo a escoltar Cadena Dial, i a vegades per música escolto Rac 1, o bé Europa Fm. Al matí escolto molt _ encara que no m’aclareixen res_ moltes tertúlies, i quan em canso canvio a emissores de música.