Des de l'any 1996 la recollida selectiva és una realitat a la Conca de Barberà. Ha plogut molt des de llavors, cada vegada reciclem més però, ja sigui perquè cada dia hi ha més residus a reciclar o perquè ens sembla que ja ho fem bé, acabem abaixant la guàrdia i no ho acabem de fer del tot bé. Per això, de tant en tant, cal fer memòria de què va a cada lloc.
Moltes vegades no sabem massa bé que va i que no va al contenidor marró de l'orgànic i és que ens confonem amb residus que anirien al rebuig. Per això breument repassarem que va i que no va al contenidor marró (de residus orgànics) i també el que va al contenidor del verd fort (del rebuig). Anem a veure, doncs, on va cada cosa:
CONTENIDOR MARRÓ (ORGÀNIC)
Sí
- Restes de fruita i verdura
- Restes de carn i peix
- Marro de cafè
- Filtres cafè
- Infusions (en sobre o a granel)
- Serradures
- Pa sec
- Closques d'ous
- Fruits secs
- Marisc
- Pinyols
- Flors i plantes
- Taps de suro
- Paper de cuina brut d'orgànica
- Escuradents de fusta
- Llumins de fusta
- Paper de magdalenes
- Tovallons de paper bruts
No
- Restes líquides (llet, sucs, sopes, begudes, etc). Aquestes van al clavegueram després d'haver-ne separat els sòlids.
- Bolquers. Aquests van al rebuig.
- Higiène íntima femenina (compreses i tampons). Tot això va al rebuig.
CONTENIDOR VERD FORT (REBUIG)
- Agulles de cosir
- Baietes
- Bastonets de les orelles
- Bijuteria i complements
- Bolquers, compreses i tampons
- Bombetes de filament
- Càpsules de cafè
- Restes de ceràmica
- Cera
- Clips metàl·lics
- Cotó fluix
- Etiquetes adhesivés
- Gomes d'esborrar
- Gots trencats
- Llapissos
- Llimes d'ungles
- Maquinetes d'afeitar
- Maquinetes de fer punta
- Pals d'escombra
- Pals de fregar
- Palletes
- Paper plastificat
- Pols d'escombrar
- Precinte adhesiu
- Preservatius
- Puntes de cigarreta
- Raspall de dents
- Sorra de gat
- Ulleres
- Xiclets
- Xinxetes
- Xumets
Fonts d'informació utilitzades:
- I aixó on va? Guia pràctica del reciclatge. José Luis Gallego. Viena edicions. Any 2010.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada