Ara que és temps de carbassons una veïna de les Piles, la Marina Balcells i Gasol, una excel·lent hortelana i cuinera, ens dóna una recepta de cuina per fer aquest estiu!
Ingredients per a 4 persones:
- 4 carbassons mitjans
- 300g de carn de porc picada
- 1 ceba
- Salsa de tomàquet
- Oli
- Sal
- Pebre (al gust)
- Formatge
Per fer la beixamel:
- 1/2 l. de llet
- 1 cullerada de sofregit
- 2 cullerades de farina
- Sal
- Mantega
Preparació:
- Obrim els carbassons per la meitat.
- En una olla, fem bullir les meitats dels carbassons amb aigua i un pessic de sal fins que quedin ben tous.
- Traiem els carbassons de l'olla i els escorrem.
- Reservem la part de fora dels carbassos i traiem la polpa del carbassó per barrejar-la amb la carn de porc.
- En una paella amb una mica d'oli, hi coiem la barreja de carn i carbassó amb la salsa de tomàquet i ho salpebrem al gust. Ho deixem coure fins que estigui tot ben cuit.
- Farcim els carbassons amb la carn.
- Per preparar la beixamel posem en un cassó una cullerada de mantega, una cullerada de sofregit, la llet, la farina i la sal i ho anem remenant tot a foc lent fins que agafi la textura adequada.
- Posem la beixamel per damunt els carbassons farcits, hi tirem una mica de formatge pel damunt i ho posem al forn a gratinar fins que el formatge de dalt quedi gratinat.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada