dimarts, 15 de novembre de 2011

EL CAFÈ DE LES PILES


El cafè de Les Piles sempre ha estat el punt de trobada de molts espilencs i espilenques, un lloc de reunió per petar la xerrada, prendre l'aperitiu, fer la partideta de la botifarra i anys enrere era el punt neuràlgic de les dones on jugaven a “la canasta” mentre que els nens gaudien de jocs de taula... quins temps aquells!

Avui els costums han canviat. Ens quedem més a casa i ens oblidem de les relacions socials del cafè, del poble com a col·lectiu, però el cafè segueix exercint la seva funció social. Potser és per l'Internet i tot el que suposa les xarxes socials?

Jo que m'estic moltes hores el cafè, i tinc temps per observar i apreciar aquest espai tant meravellós, em sap greu que no sapiguem aprofitar-lo. I sí moltes vegades, m'agradaria sentir-me més acompanyada. De dilluns a dijous la gent treballa i “hiverna” a casa, però per sort els divendres a la tarda comença haver-hi una mica més d'ambient fins el diumenge a la tarda. Els joves es reuneixen per petar la xerrada, la gent es retroba, fa uns beurets i uns vermutets...

Tinc ganes de què el cafè torni a ser el punt de trobada de molts espilencs i espilenques, i amb aquesta idea romàntica, però possible, a poc a poc he anat pensant la manera d'acostar-me aquest fet. I com? Ja sigui pel pa recent fet _ja heu provat el pa de llavors? No te'l perdis!_ ; les pizzes calentetes; o bé les postres _on hi podeu trobar un gran sortit de dolços i pastissos d'aniversari personalitzats amb la fotografia que vulgueu_. A més, ja sabeu, que sempre que vulgueu us puc oferir algun que altre queviure que no tingueu a mà (el sucre, la sal, detergent...).

Però encara ens falta un punt de compromís entre tots per aconseguir que el cafè sigui el Local Social del poble i torni a tenir el caliu que tenia... Som molts els que estem vivint al poble durant la setmana, la rutina diària s'ha de trencar i més a l'hivern que és llarg i dur, hem de pensar en fer activitats que ens estimulin i ens facin il·lusió, com nits de cinema, tardes de lectura, partides de parxís, conversar sobre un tema... hi ha un munt de coses que podríem fer tots plegats, per millorar la convivència i establir lligams d'amistat.

Esteu disposats acceptar el repte de convertir el cafè del poble amb el nostre Local Social?

Partides de cartes al cafè de fa uns quants anys...


Cafè de les Piles actualmentLaura Riquelme Montalbán
http://facebook.com/lespileslocalsocialcafe

1 comentari:

  1. m'agrada molt el que dius, i estic totalment d'acord. Entre tots hauriem d'apostar per fer del cafè el local social del poble!

    ResponElimina