divendres, 18 de novembre del 2011

Us agrada l'Astronomia? Doncs seguiu llegint...

Aquest mes tenim dos esdeveniments una mica "passats per aigua":


    
Un, és la pluja de meteors del dia 17 quan atravessem la cua del cometa Tempel-Tuttle. Aquests meteors entren molt ràpids (uns 70Km/s) per la constel·lació del Lleó. El problema és que aquest any la Lluna (q.menguant) propera al radiant de les "Lleònides", dificultarà la visió.

    


Dos, el 25 tindrà lloc el quart i darrer eclipse parcial de Sol. Això pasarà a les 6.20h TU (8.20h a Espanya), però sols es podrà veure des de l'Antàrtida, Tasmania, parts de Sudàfrica i de Nova Zelanda. Algú hi anirà ?




Escolteu com sonen a l’entrar a l’atmosfera. Un radar de vigilància espacial de la Forces Aérees de EE.UU. an Texas, va captar el so de la “pluja de meteors” quan entraven a la atmosfera de la Tierra el passat estiu.




Planetes
Mercuri es pot verure a patir d'aquests dies al capvespre, direcció Suroest. Anirà molt baix per la qual cosa alerta amb l'horitzó... arbres cases i muntanyes...

Mart és visible a partir de mitja nit en la constel·lació del Lleó. Si l'observem altres dies ens adonarem que cada cop brilla mes.
Júpiter es pot veure tota la nit, però a partir d'ara s'amaga abans de l'alba. Fixe-vos si podeu veure quatre de les principals llunes en el seu equador.

Saturn sols es pot veure a l'inici de l'alba a Virgo.


Que disfruteu de l'espectacle !


Eduard Garcia-Luengo
expersat.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada