dimarts, 24 de febrer de 2015

AMANIDA BOEUF, UN PLAT TÍPIC DE ROMANIA A LES PILES


La Viorica Vali Manea, veïna de les Piles, coneguda com la Vali, procedent de Bucarest (capital de Romania) ens obsequia amb un plat típic de les festes o celebracions importants, tals com Nadal, Setmana Santa, bodes, batejos, etc. 

Per aquestes festes, a Romania, és típic fer l’Amanida Boeuf com a entrant i després, com a segon plat, o bé carn a la brasa, o bé Sarmale (canelons amb fulla de col).

De fet, ens diu la Vali, aquest plat, que és força semblant a una amanida russa d’aquí, es pot fer en qualsevol època de l’any. 

I com totes les receptes del món, sempre hi ha mil i una maneres de preparar-les, però la recepta que ens facilita la Vali és la següent:

AMANIDA BOEUF


Ingredients:

Per l’amanida
  • 1 Kg de carn (vedella o pit de pollastre)
  • 4 pastanagues
  • 4 patates
  • 6 cogombrets (en vinagre o salmorra)
  • 6 pebrots (en vinagre o salmorra)
  • 400 g. de pèsols.
  • 3 cullerades de mostassa
  • 2 ous durs (tallats per la meitat)
  • 1 llauna d’olives verdes
  • 1 llauna d’olives negres

Per la maionesa
  • 5 ous
  • 200 ml. d’oli d’oliva
  • Un pessic de sal
  • 2 culleradetes de mostassa
  • 50 ml. de suc de llimona

Preparació:
 
Preparació de l’amanida
  1. Posar a bullir la carn amb les pastanagues.
  2. Mentre bullen, tallar a quadrets petits els pebrots, els cogombres i les olives.
  3. En una altra olla, posar a bullir els ous.
  4. Quan la carn, les pastanagues i els ous ja estan bullits tallar-ho també a trossets petits.
  5. Afegir-hi els pebrots, cogombres i olives ja tallats prèviament i barrejar-ho tot bé.
Preparació de la maionesa
  1. Començar tot separant els ous de les clares.
  2. Batre els rovells d’ou amb un pessic de sal i una culleradeta de mostassa.
  3. Després hi afegim poc a poc l’oli gota a gota.
  4. Quan la maionesa sigui espessa afegir-hi el suc de llimona.
  5. Un cop afegit el suc de llimona, continuar batent la barreja tot i acabant-hi d’afegir la resta de l’oli fins que adquireixi la consistència i espessura desitjada.
Presentació de l’amanida
  1. Una part de la maionesa es barreja amb l’amanida i és col·loca en un plat o safata a punt per servir.
  2. L’altra part de la maionesa s’utilitza per cobrir l’amanida.
  3. Finalment, es decora l’amanida amb tires de cogombres, pebrots o olives al gust de cadascú. 

Pofta buna!
(Bon profit!)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada